Waarom extern vergaderen zo effectief is

Dat Nederlanders veel vergaderen staat vast. Het liefst besluiten we dingen in uitgebreid overleg. Mede vanwege de opkrabbelende economie worden er steeds vaker externe vergaderlocaties geboekt. Welke voordelen heeft het eigenlijk om een meeting buitenshuis te houden?

  1. INSPIRATIE! 
Een externe vergaderplek zorgt voor inspiratie en frisse inzichten. Het maakt de meeting net iets creatiever en speelser waardoor er eerder nieuwe ideeën ontstaan. Men wordt tenslotte uit hun comfortzone gehaald en het schept een onderlinge band.
  2. GOEDE WERKGEVER Met het boeken van een externe vergaderlocatie laat de werkgever zien dat hij of zij wilt investeren in zijn werknemers. Er wordt immers geld uitgegeven aan een bijzondere en inspirerende vergadering en er wordt veelal een lekkere lunch of dergelijke geregeld.
  3. URGENTIE AANTONEN Wanneer de meeting buiten de deur plaatsvindt zal elke deelnemer de urgentie van de meeting ervan inzien. De opkomst zal hierdoor hoger zijn (deelnemers melden zich niet zo maar af) en iedereen zal doordrongen zijn met de urgentie van de meeting.
  4. WEINIG BELEMMERINGEN Nog een reden om voor een vergaderlocatie buiten de deur te kiezen is dat daarmee de vergadering niet steeds gestoord zal worden. Bij een interne vergadering heb je nog wel eens de kans dat iemand binnen komt lopen. Deelnemers zullen bij een externe meeting locatie niet steeds in en uit lopen.
  5. FACILITEITEN EN ERVARING VERGADERLOCATIE Een vergaderlocatie is niet voor niets een vergaderlocatie. Vergaderen is de core business van deze locaties en daarmee beschikken ze vaak over de modernste vergaderfaciliteiten en technische middelen. Hierdoor kunnen jouw collega’s direct beginnen met vergaderen!

Overtuigd? We maken graag een offerte voor u om te laten zien wat Hofclub Werken & Vergaderen voor u kan betekenen!