Vergaderen mét 1,5 meter afstand

“We zullen met elkaar moeten zoeken naar het nieuwe normaal in de anderhalvemetersamenleving”, zei premier Mark Rutte in zijn persconferentie op dinsdag 7 april.  Maar wat houdt dat precies in, zo’n samenleving? En kunnen we dat wel in stand houden?

Hoe ziet de anderhalvemetersamenleving eruit?

“De coronacrisis is een crisis die zijn weerga niet kent, die iedereen en alle terreinen treft”, zegt oud-minister Jet Bussemaker, hoogleraar maatschappelijke impact aan de universiteit Leiden.

Het is daarom lastig te zeggen hoe de anderhalvemetersamenleving er precies uit gaat zien. Hoe we straks zullen treinreizen, naar de bioscoop gaan, de sportschool bezoeken. Hoe mensen met contactberoepen met de nieuwe situatie moeten omgaan.

Wat wel duidelijk is: in de anderhalvemetersamenleving is het raadzaam afstand te houden, zegt theoretisch epidemioloog Hans Heesterbeek van de Universiteit Utrecht. Om te voorkomen dat er straks weer een uitbraak komt zoals nu, moeten we zeker de basale maatregelen in acht blijven nemen. “Kortom: geen handen schudden, goed handen wassen, oppervlakten schoonmaken, een zorgvuldige omgang met elkaar.”

Bron: RTL4 Nieuws

Dat het nog even duurt is duidelijk. Maar wij zitten niet stil. We zorgen dat zódra het mag, er bij ons vergaderingen en bijeenkomsten gehouden kunnen mét 1,5 meter afstand en alle andere richtlijnen die volgens de RIVM aan de locaties word gesteld. We zijn druk bezig om onze zalen om te bouwen.

U voelt zich straks ook mét 1,5 meter afstand bij ons thuis!