Maar weinig mensen hebben thuis een goede werkplek

Keukenstoel en laptop: meer RSI-klachten door thuiswerken

Knopen in je rug, een stijve nek of pijnlijke armen of polsen? Je bent niet de enige. Fysiotherapeuten zien sinds ze weer open zijn opvallend veel mensen met ‘kans-klachten’, beter bekend als RSI. En dat komt niet alléén door een verkeerde houding. 

Je geïmproviseerde werkplek heeft veel impact op je lichaam. Dat merk je in eerste instantie misschien niet, maar die kun je later zeker gaan voelen. Het kan leiden tot pijn en andere gezondheidsproblemen waar je ook na de coronacrisis last van kan blijven houden. De meeste Nederlanders zijn niet ingesteld op het thuiswerken en werken op een laptopje op de bank of aan de keukentafel. Zonder ergonomische stoel en zonder toetsenbord of computerscherm werken heeft gevolgen op je lichaam en de kans is groot dat je het al in je nek, schouders of rug hebt gevoeld. Een goede oplossing zou zijn om met je werkgever in gesprek te gaan voor het aanschaffen van de juiste middelen. Denk aan een groot computerscherm, verstelbaar bureau en goede bureaustoel. 

Dat thuiswerken in eerste instantie wel redelijk ging, begint het nu bij veel mensen op te breken. Wat denk je van de sociale contacten op de werkvloer? De oplossing zit hem in de bedrijven die op dit moment medewerkers in een 1 of 2 keer per week naar kantoor laten komen. Mocht dit niet lukken of staat jou bedrijf hier niet voor open dan is de oplossing Hofclub Werken & Vergaderen. Wij bieden op twee locaties werkplekken aan die je flexibel kunt gebruiken door middel van een strippenkaart. Wil je de ene keer in Woerden werken en volgende week in Utrecht? Geen probleem. Bekijk hier de tarieven en verdere info. Oh ja, elke dag heerlijke koffie uit ons bonenapparaat en een praatje pot voor wie dat wilt! 

https://www.hofclub.nl/werken-en-vergaderen-in-woerden/flexwerkplek/

 

BRONNEN: RTL nieuws | NU.nl