Je eigen kantoorruimte; wanneer is het juiste moment?

Veel ondernemers beginnen hun avontuur vanuit een thuiswerkplek. Logisch ook, want dat huis heb je al. Maar wanneer komt het moment dat je keukentafel, zolderkamer of zelf ingerichte kantoor niet langer voldoende is en waarom kiezen sommige ondernemers er bij het lanceren van hun onderneming al voor om gelijk een werkruimte te huren?
In sommige gevallen is er geen keus. Als je start met een fysieke winkel, dan is een goede bedrijfsruimte noodzakelijk. Ook bedrijven die starten met personeel hebben uiteindelijk een goede werkruimte nodig. Maar wanneer is nu het ideale moment gekomen om hiermee te beginnen? Hoe richt je deze in, en wat zijn een beetje acceptabele kosten of meters voor een eerste werkruimte?

Voordelen van een kantoorruimte buitenshuis
Een werkplek buitenshuis heeft zo zijn voordelen. Welke voordelen precies van toepassing zijn kan per bedrijf verschillen maar de volgende eigenschappen zijn voor veel ondernemers een groot pluspunt:

Minder reistijd
Je kunt tijdwinst maken als klanten en relaties door de eigen zakelijke werkruimte bij jou langskomen, en jij dus minder vaak op pad moet. Tenminste, als je werkplek een beetje dicht bij huis is, en je dus niet elke dag door woon-werkverkeer in de file komt te staan.

Uitstraling
Een eigen kantoor en bezoekadres kan geeft je bedrijf een meer professionele uitstraling geven. Zo laat je zien dat het niet gaat om een tijdelijke business of een bijklussende student, maar om een onderneming die gevestigd is in een kantoor en dus continuïteit uitstraalt.

Werkgevoel
Het mentale aspect van elke dag naar je werk toegaan, kan van grote invloed zijn. Duidelijke scheiding tussen privé- en werkomgeving: de knop omdraaien en niet meer aan je werk denken is gemakkelijker wanneer je wisselt van omgeving.

Netwerken
Bedrijfsruimtes zijn vaak bij elkaar geplaatst. Hierdoor zit je tussen bedrijven en dus tussen potentiële klanten of partners. Zeker bij het huren van een ruimte in een bedrijvenverzamelgebouw kan dit van grote invloed zijn. Nóg een voordeel: je hebt er gelijk een groot netwerk van ondernemende mensen bij. Dit kan een hoop inspiratie geven.

Bereikbaar
Door een kantoor of werkplek op een zakelijk kantorenterrein wordt je bedrijf opeens bereikbaarder voor klanten en leveranciers.

Groeimogelijkheden
Een stagiaire bij je thuis laten komen geeft soms toch moeilijkheden. Door een externe ruimte te huren of kopen kun je sneller denken aan een eerste medewerker.

Privé en zaken scheiden
Veel ondernemers die vanuit huis werken hebben moeite om werk en privé goed te scheiden. Het kan een voordeel zijn dat je tijdens je werk ook een wasje kan draaien, of na het avondeten nog een uurtje door kan werken, maar in veel gevallen blijkt dit niet altijd productiever te zijn. Door niet meer vanuit huis te werken heb je hier geen last meer van. Van 9 tot 5 ben je op kantoor en werk je. Thuis wordt weer echt privé.

Psychologie
Met een bedrijfsruimte voel je jezelf misschien ook meer een ondernemer en dat straal je ook uit!

Interesse in een eigen kantoor? Neem vrijblijvend contact op met Hofclub Werken & Vergaderen. We hebben diverse kantoorruimten beschikbaar van tot 14 personen in Woerden én Utrecht.

Bronnen en informatievoorziening: website ondernemen & internet

Te huur in Woerden