Hofclub in Ondernamen magazine maart 2016

Hofclub in Ondernamen magazine maart 2016

Voel je thuis op kantoor

In een op het oog onopvallend kantoorpand, genaamd Hofstaete, tegenover het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden, is werk- en vergaderlocatie de Hofclub gesitueerd. Buiten de perfect werkende slagboom met een eveneens vriendelijke receptioniste aan de andere kant van de intercom en voldoende parkeergelegenheid, zijn er bij aankomst weinig onderscheidende elementen te vinden. Eenmaal binnen, op de derde verdieping in het pand aan de Zaagmolenlaan, verandert dat beeld echter compleet.

De warme begroeting van de dame achter de balie - die mij gelijk voorziet van een heerlijke kop koffie -, de uitnodigende leestafel en de gezellige uitstraling van de lounge, zorgen ervoor dat ik mij gelijk thuis en op mijn gemak voel. Als ik niet veel later welkom word geheten door eigenaar Arnoud van Raak en manager Anouk Verwaal, ben ik ontzettend nieuwsgierig naar de rest van de Hofclub.

Huiskamer

Terwijl de Hofclub zeer ruim op is gezet, voelt de werkomgeving erg knus en huiselijk aan. In plaats van saaie tl-lichten bevinden zich overal sfeervolle hangen bureaulampen die een industriële en tegelijkertijd warme sfeer creëren. De vergaderruimtes zijn licht en handig ingedeeld. Leuk detail zijn de muren met krijtverf, die een presentatie op speelse wijze kunnen ondersteunen. Natuurlijk zijn faciliteiten als beamers, projectieschermen en whiteboards ook aanwezig. Anouk: De verhuur van de vergaderruimtes is het afgelopen jaar erg goed verlopen. We hebben door middel van kleurgebruik en inrichting geprobeerd een gezellige en uitnodigende sfeer neer te zetten en we hebben gemerkt dat dit erg belangrijk is voor onze vergadergasten. We willen graag dat iedereen zich hier thuis voelt.

Dat huiskamergevoel komt ook terug in de flex-plekken: geen donkere, kleine hokjes, maar juist grote bureaus met voldoende licht. Arnoud: ‘Bij ons zijn flexwerkers even belangrijk als vaste huurders. Dat betekent dat ook zij gebruik kunnen maken van de printservice, de receptionisten en de vergaderruimtes. Zij zijn onderdeel van de club. Het doel hier is om kennis te delen. We hebben tekstschrijvers en ICT’ers, marketeers en financieel adviseurs. Je kunt je voorstellen hoeveel deze partijen alleen al voor elkaar kunnen betekenen. De verbindende factor is groot.’

Verbeterslag

Het creëren van zo’n verbindende werkplek, is volgens Anouk een proces van vallen en opstaan. We zijn nu een jaar bezig en hebben de afgelopen tijd gebruikt om eens te kijken wat wel en niet werkt. Waar we in het begin vooral dachten dat men behoefte had aan een open ruimte, merken wij nu dat veel ondernemers toch kiezen voor gesloten kantoorunits. Die verbeterslag zijn wij aan het bewerkstelligen. Het contact tussen huurders onderling zal evengoed plaatsvinden in het gezamenlijke lounge café. Wij vinden het heel belangrijk om meerdere ruimtes te creëren en daarnaast flexibel te zijn. Een ondernemer die bij ons huurt moet van de één op de andere dag van een flexplek naar een kantoorunit kunnen verhuizen. Bij ons kun je een dag, een maand, of een paar jaar werken, je kunt alleen zitten of met meer en je kunt uitbreiden en inkrimpen wanneer je wilt. Voor de flexwerkers hebben we strippenkaarten en voor vaste huurders hebben we op maat gemaakte oplossingen.

Full-service

Belangrijk is dat de Hofclub een full-serviceconcept biedt. Anouk: De standaardfaciliteiten zoals koffie en Wi-Fi zijn uiteraard aanwezig, maar daar bovenop bieden wij ultiem gemak in de vorm van een uitgebreide receptie, secretariële service, een goede cateraar en optimale gastvrijheid. Daarnaast kunnen de flex-werkers en vaste huurders gebruikmaken van ons postadres, zodat zakelijk en privé gescheiden kunnen blijven en de ondernemer nog professioneler overkomt. De ligging van de Hofclub is bovendien enorm centraal en goed te bereiken met zowel het openbaar vervoer als met de auto, zodat vergadergasten en klanten van klanten zonder moeite aan kunnen schuiven. Zo hoeven de ondernemers alleen nog maar te ondernemen.

Wil je de Hofclub met eigen ogen bekijken en de sfeer komen proeven? Dat kan! Op de voorkant van het magazine is een waardecheque bevestigd, waarmee je een dag kunt komen werken. De Hofclub heet je bij dezen alvast van harte welkom.

ARRA Management

Eigenaar van onder andere de Hofclub en Hotel Montfoort, Arnoud van Raak, is al meer dan vijfentwintig jaar actief in de wereld van vastgoed en retail. Met zijn team ARRA Management beheert Arnoud meerdere panden door heel Nederland op basis van Property & Interim Management. Door creativiteit, ervaring en visie heeft ARRA Management alles in huis om met name retail vastgoedprojecten, ook op interim basis, nieuw leven in te blazen en tot een hoger niveau te tillen. Meer informatie? www.arramanagement.nl