Flexwerken wordt steeds makkelijker!

Flexwerkplekken zijn enorm in trek, dat merken wij ook! Comfortabel en georganiseerd werken. Perfect voor freelancers en ZZP’ers, maar ook voor werknemers die bijvoorbeeld hun kantoor routine willen doorbreken of vaak onderweg zijn. Wij hebben de voordelen voor je op een rij gezet.

1. Controle over je prioriteiten en pauzes
Voor degenen die geen freelancers zijn, kan het traditionele kantoor zeer afleidend zijn. Je wordt continu onbewust gestoord door collega’s met korte vragen die je uit je ritme brengen. Thuiswerken is ook een vorm van flexwerken, maar veelal worden mensen teveel afgeleid door de to-do lijst in hun privéleven. Even naar het postkantoor, de was doen of de hond uitlaten. Werken vanuit een externe locatie helpt om de controle over je uren, taken en pauzes te behouden terwijl je je toch in een professionele omgeving bevindt.

2. Inspirerende en creatieve sfeer
Als freelancer heb je veel vrijheid maar mis je ook bepaalde aspecten van een ‘gewone kantoorbaan’, zoals bijvoorbeeld interactie met collega’s. Iemand met wie je af en toe een praatje kan maken, iets kan vragen of momenten mee kan delen. Flexibele werkplekken of coworking spaces bieden een open ruimte met meerdere plekken voor andere flexwerkers. Het kan interessant zijn om je ideeën eens af te kaatsen op een van je ‘flexcollega’s’. De ervaring leert namelijk dat je de meest originele ideeën en perspectieven krijgt wanneer je je dit met iemand bespreekt die niet in dezelfde branche werkt of iemand die je niet kent. Daarnaast omgeef je je met mensen die zeer ondernemend van karakter zijn, wat erg inspirerend kan zijn.

3. Netwerk
Een flexwerkplek is niet alleen een plek om te werken, maar ook een mogelijkheid om je netwerk te vergroten. Het leren kennen van nieuwe mensen en ondernemingen kan leiden tot samenwerkingen. Dit geldt niet alleen voor freelancers maar ook voor werknemers die een keer buiten kantoor werken. Je weet nooit wie je tegenkomt! De community omtrent flexwerken is ook zeer interessant voor je eigen ontwikkeling.

4. Budget
Flexwerkplekken zijn er in alle soorten en maten, van cafés in het centrum tot business centers in het financiële district. Maar wat de meeste gemeen hebben is dat ze optimaal zijn ingericht voor comfort en vaak van de meest moderne technieken zijn voorzien. Je hebt het gevoel in een modern kantoor van hoge kwaliteit te werken tegen een minimaal budget en dat zonder huurcontracten of abonnementen. Echt flexibel dus.

5. Bereikbaarheid
Goede bereikbaarheid, zowel met het OV als met de auto. Het is ook zeer aantrekkelijk om klanten en partners te ontvangen op een flexwerklocatie omdat je laat zien dat je bereid bent om te reizen naar een plek die voor hen goed uitkomt terwijl je tegelijkertijd representatief overkomt.

Kom een keer proefwerken bij Hofclub Werken & Vergaderen, ervaar het zelf!

Bron en inspiratie: Deskbookers