‘Coronaproof én bijzonder!’

Diploma-uitreiking NOVI Hogeschool wordt drive-thru op het parkeerterrein van Hofclub Werken & Vergaderen.

Omdat er nog steeds geen normale diploma-uitreiking door de coronamaatregelen mogen plaatsvinden, organiseert NOVI Hogeschool Utrecht voor het eerst in de historie van de HBO opleiding een ‘diploma-uitreiking drive-thru’.

Op vrijdag 9 oktober kregen de geslaagde ICT- studenten van NOVI Hogeschool hun welverdiende diploma uitgereikt, ‘gewoon’ op de locatie waar de studenten normaal gesproken de lessen volgen. Hofclub  Werken & Vergaderen is naast ons hoofdgebouw een extra locatie voor onze colleges, legt Doke Pouw opleidingsadviseur van NOVI Hogeschool uit.

Door een feestelijk corona proof plan waarbij de studenten waren verdeeld in kleine groepjes en op gescheiden tijden arriveerden, was het tóch mogelijk om de studenten persoonlijk toe te spreken en hun diploma te laten ondertekenen. “Het was een uitzonderlijk periode voor deze studenten. Alles liep anders, maar ze hebben het online fantastisch gedaan. Ze verdienden dan ook een mooie afsluiting,” aldus Pouw.

 Tóch feestelijk afsluiten
De hele dag heeft NOVI Hogeschool uitgetrokken voor de unieke diploma-uitreiking drive-thru. “Een normale diploma-uitreiking kan dit jaar door de coronamaatregelen niet doorgaan, omdat je dan gauw met een paar honderd mensen bij elkaar zit in de grote Hofzaal ”, vertelt Pouw. “Daarom hebben we gekozen voor een drive-thru uitreiking. Het op deze manier uitreiken van de diploma’s is niet alleen uniek, maar geeft ook een feestelijk tintje aan de diploma-uitreiking. 

 
NOVI Hogeschool: een verkort hbo-traject
‘Geen lange colleges over onderwerpen die je allang beheerst, maar precies dátgene leren waardoor je groeit als professional. NOVI heeft zich gespecialiseerd in aanbod op maat (verkort hbo-traject) en bootcamps. Dit zijn korte intensieve trajecten die iemand in zes maanden functiegericht opleiden in de ICT. Dat kan doordat de studenten geen vooraf vastgestelde opleidingstrajecten volgen, maar een individueel programma. Wij hebben hiervoor een instroomprocedure ontwikkeld en geautomatiseerd die uniek is. Ondanks het coronavirus neemt het aantal studenten gewoon toe. Dit komt omdat ons curriculum dusdanig is ontworpen dat we, al helemaal in tijden van corona, de kwaliteit kunnen waarborgen! geeft Pouw aan.

Werk- en vergaderlocatie Hofclub Utrecht
NOVI Hogeschool is één van de eerste huurders van Hofclub Werken & Vergaderen, een uniek werk- en vergaderlocatie gevestigd in het pand van UW (Utrecht Werkt). Met elkaar wordt er gezorgd voor een verbinding tussen het zakenleven en de maatschappelijke visie waar UW voor staat; iedereen zijn talent laten ontwikkelen én meewerken naar vermogen.  Met drie ruime vergaderzalen (tot 120 personen), een fijn en kleurrijk werkcafé, kantoorruimten en flexwerkplekken is het een prachtige plek om onderwijs te geven, te werken én te vergaderen.