BESTE BESLISSING OOIT

Aan tafel twee enthousiaste heren die helemaal thuis zijn in veiligheid op de werkvloer. Twee prachtige organisaties die van elkaar en leren en elkaar aanvullen. Sinds 2017 zijn beide bedrijven gevestigd bij Hofclub Werken & Vergaderen met een eigen kantoor.

Aan het woord is René de Groot, projectmanager Wilgh QSE. Het bedrijf is gespecialiseerd in het detacheren van middelbaar, integraal en hoger veiligheidskundigen. René geeft aan dat hij altijd op zoek is naar vakbekwame professionals die met betrokkenheid en gedrevenheid werken aan grote en complexe vraagstukken. Het werkgebied omvat de grote organisaties in onder meer de food, (petro)chemie, energie en zware industrie. ‘Een veilige en gezonde werkomgeving creëren zodat onze klanten en hun medewerkers zich kunnen richten op hun werk zonder risico’s te lopen. Voor nu én later. Quality first, Safety last dat is waar Wilgh QSE voor staat’, aldus de gedreven René de Groot. Samen met het projectteam en de opdrachtgever maken ze hét verschil in veiligheid.

De werkvloer vaak niet veilig
Het zusterbedrijf is PROV Integrale Veiligheid. Aan het woord Peter Hekhuis, operationeel manager. ‘Ons bedrijf bestaat uit 5 vaste mensen, ieder met zijn eigen rol en expertise. Elke dag werkt Peter met zijn team aan een veilige werkomgeving. ‘Veiligheid op de werkvloer is niet altijd vanzelfsprekend’, geeft Peter aan. ‘Wij helpen met PROV Integrale Veiligheid bedrijven en instellingen met het ontwikkelen, implementeren en borgen van een veilige werkomgeving. Met praktische, efficiënte en kostenbesparende oplossingen voor elk Arbo- en veiligheidsvraagstuk. Of het nu gaat over wetgeving, beleid, opleiding of training en dat gaat ons goed af’, geeft Peter aan. Beide bedrijven vullen elkaar perfect aan, een koers die ze in de toekomst verder gaan uitbreiden.

Op de vraag wanneer hun werkdag geslaagd is hoeven ze niet lang na te denken. Voor Peter van PROV is dat het werken in een team met de mensen die je goed kent en op wie je blindelings kunt vertrouwen. Aan de slag met een project waar je een goed onderbouwd advies kan geven maakt zijn dag ook geslaagd! Een mooie opdracht scoren bij een toonaangevende organisatie, dan kan de werkdag van René niet meer stuk. Het gaat goed met Wilgh QSE momenteel moet hij meer ‘nee’ verkopen dan hem lief is.

Over 5 jaar willen Wilgh QSE en PROV Integrale Veiligheid elkaar nog meer versterken. Zo staat het leveren van een totaalpakket hoog op het wensenlijstje van beide heren. Van ARBO dienst tot veiligheidsvraagstukken aanbieden bij bedrijven en instanties. Dit past goed bij de doelstelling voor de komende jaren: focus verbreden, meer synergie en de contacten gezamenlijk uitbreiden.

Het smoelt; alles wat je nodig hebt is er
In 2017 namen beide bedrijven intrek bij Hofclub Werken & Vergaderen. Ze zaten eerst op een andere locatie in Woerden. Daar was veel leegloop, er was geen ontvangst, het was donker, vloeren waren kapot, kortom geen representatieve locatie. Aangekomen bij de Hofclub was het een verademing. ‘Het smoelt, alles wat je nodig hebt is er’, geeft René aan. Daarnaast maken ze veel gebruik van de diensten van het in de Hofclub gevestigde bedrijf Office Support. Zij regelen bijvoorbeeld de postverwerking, het ontvangst van gasten en de telefoon kan doorgeschakeld worden op het moment dat dit nodig is zodat beide bedrijven altijd binnen kantooruren bereikbaar zijn. ‘Een absoluut pluspunt’, vult Peter aan.

Vol overtuiging wordt Hofclub Werken & Vergaderen omschreven als gezellig, representatief, een prettige werkplek, beste beslissing ooit, we voelen ons hier thuis en de omgeving is inspirerend. En daar doen we het voor!

Meer informatie over Wilgh QSE & PROV Integrale Veiligheid? Bezoek de websites en neem contact op via www.wilgh.com en www.proveiligheid.nl.